Britse filmcriticus Mark Kermode kiest zijn winnaars

Elk jaar zijn een pak filmcritici misnoegd omdat bepaalde films niet genomineerd werden voor de Oscars. De Britse filmrecensent Mark Kermode zorgt al jaren voor een alternatief. de Kermode Awards.

Mark Kermode, né Mark Fairey, is een Britse filmcriticus die iedere vrijdagnamiddag te horen is op BBC Radio 5 Live met Simon Mayo in Kermode and Mayo’s Film Review. Daarnaast schrijft hij voor Sight and Sound Magazine en The Guardian. Hij kiest al sinds 2007 zijn eigen winnaars aangezien hij de Academy niet serieus neemt “omdat ze ooit Driving Miss Daisy de beste film van dat jaar vonden.”

We Need To Talk About Kevin

Dit jaar werd voor de eerste en waarschijnlijk enige keer de categorie Beste Musical gekozen en die ging naar Benda Bilili, de film over een groep gehandicapte muzikanten uit Kinshasa. Kermode kiest niet voor iedere Oscarcategorie een rechtmatige winnaar, alleen de grote categorieën. Dit jaar was er maar één film die beste film verdiende volgens Kermode: We Need To Talk About Kevin. Daarom won Lynne Ramsey ook ‘de Kermode’ voor Beste Regisseur.

Een unicum in de Kermodes is dat dit jaar twee Beste Actrices kende: Tilda Swinton voor We Need To Talk About Kevin en Olivia Colman voor Tyrannosaur. De beste Acteur was volgens Kermode alweer Michael Fassbender die hem dit jaar won voor zijn rol in Shame van Steve McQueen. En beste documentaire werd Senna omdat “ikzelf helemaal geen interesse in Formule 1 heb en deze documentaire mij helemaal meevoer.”

Alle Kermode Awards kan u bekijken op http://carldpatterson.com/2012/02/18/the-kermode-awards-2012/ (JV)

Beste Regisseur – Lynne Ramsey
Beste Film – We Need To Talk About Kevin
Beste Acteur – Michael Fassbender
Beste Actrice – Tilda Swinton en Olivia Colman
Beste Documentaire – Senna
Beste Musical – Benda Bilili

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content