Britse actrice Joan Collins wordt “Dame”

Joan Collins © Reuters

De Britse actrice Joan Collins is nu ook officieel een “Dame”: Queen Elizabeth II heeft de Hollywooddiva die titel toegekend vanwege haar decennialange sociale inzet.

“Het maakt me nederig, deze erkenning krijgen van mijn koningin en mijn land”, zei de intussen 81-jarige Joan Collins in een op de BBC uitgezonden interview. “Ik ben enthousiast en werkelijk dankbaar.”

Ter gelegenheid van de jaarwisseling kent de Britse Queen traditioneel verschillende onderscheidingen toe. Dit jaar gaat het om in totaal 1.164 mensen. Al meer dan vijftig jaar is Collins te zien in het theater, maar ook in film en op tv. Haar bekendste rol is die van Alexis Colby in “Dynasty”.

Elizabeth bekroont ook de kunstenaars die het kunstwerk creëerden aan de Londense Tower, een veld van 888.246 klaprozen ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog. De 80-jarige Mary Quant, uitvinder van de minirok en de hotpants, wordt ook “Dame”, net als de actrices Emily Watson en Kristin Scott Thomas. John Hurt mag zich voortaan laten aanspreken als “Sir”. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content