Britse acteur Dave Legeno, Fenrir Greyback uit Harry Potter, dood gevonden

Dave Legeno © Strike News
Simon Demeulemeester
Simon Demeulemeester Redacteur Knack

De Britse acteur Dave Legeno, die vooral bekendheid verwierf voor zijn rol als de weerwolf in de Harry Potter-films, is dood aangetroffen in het Death Valley National Park in de Amerikaanse staat Californië.

De Britse acteur Dave Legeno, die vooral bekendheid verwierf voor zijn rol als de weerwolf in de Harry Potter-films, is dood aangetroffen in het Death Valley National Park in de Amerikaanse staat Californië. Het lijk van de 50-jarige man werd er vorige week zondag door twee wandelaars ontdekt, zo heeft de politie van het district Independence meegedeeld.

De politie gaat ervan uit dat Legeno tijdens een wandeling bezweken is als gevolg van de extreme hitte in het woestijnachtige gebied. De temperaturen in Death Valley kunnen tijdens de zomer tot ver boven de 40 graden oplopen.

Legeno, een gewezen beroepsworstelaar, maakte als acteur vooral naam door de rol van de weerwolf Fenrir Greyback (in het Nederlands: Fenrir Vaalhaar) te spelen in drie van de later films uit de Harry Potter-reeks (Harry Potter en de Halfbloed Prins, en Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 1 en deel 2).

Volgens de filmsite IMDb was hij daarnaast onder meer ook te zien in films als Snatch en Batman Begins. (belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content