Brits dorpje vreest voor reputatie in nieuwe film Sacha Baron Cohen

Sacha Baron Cohen © REUTERS

De Britse komiek houdt van ophefmakende en ongenuanceerde films. Iets wat de inwoners van Grimsby niet zien zitten, nu hun dorp de hoofdrol zal spelen in zijn nieuwe film.

Grimsby, een dorpje in de buurt van Hull, wordt het decor van de gelijknamige nieuwe film van de maker van Borat. De inwoners vrezen dat hun dorp in een slecht daglicht zal geplaatst worden, staat te lezen in The Telegraph. Iets wat Sacha Baron Cohen niet vreemd is natuurlijk, als je naar zijn vorige filmprojecten kijkt.

De inwoners vrezen dat de filmkijkers niet zullen weten dat het om een fictieve film gaat en dat het er in de werkelijkheid anders aan toe gaan. Al lijkt dat tricky te worden, want één van de decors is de bruidswinkel met de naam ‘Maids and Brides’. Niets speciaals lijkt dat op het eerste zicht, ware het niet dat er een bruidswinkel in Grimsby is die ‘Brides and Maids’ heet.

De film zal gaan over een topspion die voor een nieuwe opdracht moet samenwerken met zijn broer die een Britse voetbalhooligan is, die laatste wordt gespeeld door Sacha Baron Cohen zelf. Ook Isla Fisher en Penélope Cruz zullen meespelen in de film, die in 2015 zou in de zalen komen. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content