Brian De Palma krijgt carrièreprijs op filmfestival van Venetië

Brian De Palma © Reuters

Regisseur Brian De Palma krijgt op het filmfestival van Venetië de Jaeger-LeCoultre Glory to the Filmmakerprijs. De award is een erkenning voor De Palma’s jarenlange bijdrage aan de cinema.

Dat De Palma dit jaar de prijs krijgt, is een nieuw hoofdstuk in zijn lange relatie met het filmfestival van Venetië. Eerder waren al zeven films van hem te bewonderen op de Mostra. Zijn Irakdrama Redacted won in 2007 nog de Zilveren Leeuw.

In een mededeling is Alberto Barbera, de directeur van het festival, erg lovend over de regisseur van onder andere Scarface (1983) en The Untouchables (1987). “De Palma is een meester in het construeren van narratieve mechanismen en het experimenteren met nieuwe technieken”, zegt hij. “Zijn films zijn ongelooflijk speels. Ze zijn een plezier voor het oog en tegelijkertijd een spel dat de cinefiel uitdaagt.”

De Jaeger-LeCoultre Glory to the Filmmakerprijs wordt sinds 2009 uitgereikt. Op de erelijst prijken onder andere Sylvester Stallone, Al Pacino, Spike Lee en James Franco. Brian De Palma krijgt de prijs op 9 september. Daarna gaat De Palma in wereldpremière, een documentaire over de grootmeester door Noah Baumbach en Jake Paltrow. (JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content