‘Breaking Bad-vedette Bryan Cranston wordt aartsvijand van Superman’

Volgens de geruchtenmolen zal Bryan Cranston, de drugsbaron uit de veelgeprezen AMC-reeks ‘Breaking Bad’, in de sequel van ‘Man Of Steel’ de rol van Lex Luthor, aartsvijand van Superman, vertolken.

Na vijf seizoenen Breaking Bad, waarin hij een brave chemieleraar speelt die na een kankerdiagnose langzaam uitgroeit tot een autoritaire drugsbaron, voelt Cranston zich schijnbaar goed in de rol van slechterik: volgens de Amerikaanse comicsite Cosmic Book News kondigt de drievoudige Emmy Award-winnaar na de slotaflevering van ‘Breaking Bad’ op 29 september aan dat hij superschurk Lex Luthor zal vertolken in Man Of Steel II.

Cranston heeft er al heel wat televisie- en filmwerk opzitten: hij werd eerder vooral gecast voor ondersteunende rollen in onder meer Dead Space, Saving Private Ryan, Little Miss Sunshine en Drive. Hij verwierf naamsbekendheid vanwege zijn hoofdrol in ‘Malcolm In The Middle’. Daarnaast regisseerde hij een aflevering van het Amerikaanse The Office en Modern Family en kreeg hij gastrollen in enkele populaire series als The X-Files, How I Met Your Mother en Seinfeld. Zijn grote doorbraak volgde in 2008 met z’n bekroonde vertolking van family man annex drugsbaron Walter White in ‘Breaking Bad’. In 2010 speelde hij een hoofdrol in ‘Argo’. Dit jaar kreeg hij een ster op de Hollywood Walk Of Fame voor z’n televisiewerk. (QSS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content