Brad Pitt spreekt zich uit over incident met Oekraïense presentator

© Image Globe

Brad Pitt spreekt zich voor het eerst uit over het rode loper-incident met de Oekraïense presentator Vitallii Sediuk. ‘De Schrik van de Hollywoodsterren’ viel hem aan op de première van ‘Maleficent’.

Brad Pitt woonde vorige week samen met zijn gezin de première bij van de fantasyfilm ‘Maleficent’, waarin zijn verloofde Angelina Jolie de hoofdrol vertolkt. De film is een remake van de Walt Disney animatiefilm ‘Doornroosje’.

Op de rode loper van het evenement werd hij aangevallen door de Oekraïense presentator Vitallii Sediuk. Brad Pitt deelde handtekeningen uit wanneer hij plots in zijn ooghoek iemand zag aanstormen. De man stagedivede over de afsluiting en greep Pitt vast.

“De gek probeerde zijn gezicht in mijn kruis te begraven”, vertelt de acteur aan People. Brad Pitt gaf de presentator een aantal tikjes op het hoofd om hem te doen loslaten. Veiligheidsmensen overmeesterden Sediuk waarna hij op de grond tuimelde. Hij bezorgde Brad Pitt een klap in het gezicht en vernielde daarbij zijn bril.

De Oekraïner werd nadien aangeklaagd en is tot 3 jaar voorwaardelijk veroordeeld op beschuldiging van opzettelijke slagen en verwondingen en de verstoring van een openbaar evenement. Hij zal eveneens twintig dagen gemeenschapsdienst uitvoeren en een jaar psychiatrisch begeleid worden. Daarnaast moet de herrieschopper een boete van 220 dollar betalen.

‘Ik ben niet gek’

Sediuk vertrouwde AP toe dat hij nooit de intentie had om Brad Pitt schade te berokkenen. “Ik heb Brad Pitt niet in het gezicht geslagen. Dat is absoluut verkeerde informatie”. Hij beweert dat hij de acteur enkel wou omhelzen. “Ik ben een normale man, ik ben niet gek”, voegt hij eraan toe.

Schrik van de Hollywoodsterren

Sediuk is geen onbekende ‘stalker’ op de rode loper. Een week voor het incident met Brad Pitt, kroop hij onder de jurk van actrice America Ferrara tijdens het Filmfestival van Cannes.

De man verstoorde eveneens Adele’s Grammy speech in 2013, hij probeerde een kus te planten op de lippen van Will Smith en plaatste zijn gezicht in de intieme zones van zowel Bradley Cooper als Leonardo DiCaprio tijdens vip-evenementen. Vitallii is stilaan uitgegroeid tot de schrik van de Hollywoodsterren en is niet meer welkom op de rode loper, filmpremières of award shows. (AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content