‘Brabançonne’ binnenkort te zien in Franse, Japanse, Zuid-Koreaanse en Turkse zalen

Amaryllis Uitterlinden en Jos Verbist in 'Brabançonne'. © gf

‘Brabançonne’, de speelfilm van regisseur Vincent Bal, is verkocht aan verschillende buitenlandse distributeurs.

De muzikale komedie die vorige week nog aan potentiële kopers voorgesteld werd op de European Film Market tijdens het Filmfestival van Berlijn kan alvast rekenen op een release in Frankrijk, Japan, Zuid-Korea en Turkije.

Distributeur Paradis Films (“Tinker Tailor Soldier Spy”, “Soeur Sourire”) zal de film uitbrengen in Frankrijk, terwijl de Japanse rechten gekocht werden door Fine Films die onder meer “Under The Skin” en “Dallas Buyers Club” verdeelde. Seed zorgt voor een release in Zuid-Korea; Mor Film brengt de film uit in Turkije. Bovendien lopen via Be for Films,

dat de film internationaal vertegenwoordigt, onderhandelingen met andere geïnteresseerde landen.

Voorbij de landsgrenzen

“Niemand van ons had durven hopen dat de belangstelling direct zo groot én concreet zou zijn vanaf de eerste vertoning. De film werd geprezen om zijn originaliteit, zijn frisheid, de muziek en de regie van Vincent Bal”, aldus producent Peter Bouckaert. “Dat de film nu al verkocht is aan belangrijke territoria zoals Japan, Zuid-Korea en Frankrijk is een geweldige opsteker en toont aan dat het potentieel van de film de lokale markt overstijgt.”

“Brabançonne” gaat over de strijd tussen een Vlaams en een Waals harmonieorkest, beiden geselecteerd voor de finale van een grote Europese wedstrijd.

Ook de film “Tot altijd” van Nic Balthazar, eveneens door Eyeworks geproduceerd, heeft succes over de landsgrenzen heen: vanaf 11 maart is de film onder de titel “A tout jamais” in Frankrijk te zien. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content