‘Boyhood’ in New York verkozen tot beste film van 2014

Boyhood © gf

Boyhood, het opgroeidrama van Richard Linklater, is door New York Film Critics Circle uitgeroepen tot beste film van het jaar. Marion Cotillard (Deux jours, une nuit) was de beste actrice.

Het coming-of-age-drama van indiefavoriet Richard Linklater – een intiem epos over de jongen in elk van ons – was in de ogen van de New York Film Critics’ Circle de beste film van het jaar. Daarnaast won de prent ook de prijs voor beste regie en had het de beste actrice in een bijrol, namelijk Patricia Arquette. Met deze drie onderscheidingen op zak kan de Linklater met een goed gevoel de race naar de Oscarnominaties tegemoet.

'Boyhood' in New York verkozen tot beste film van 2014

Marion Cotillard Beste Actrice

Beste actrice van het afgelopen kalenderjaar was de charmante FrançaiseMarion Cotillard voor haar uitstekende rol in de Belgische film ‘Deux jours, une nuit’. Dat is ook goed nieuws voor de Waalse broers Jean-Pierre en Luc Dardenne. Ook Cotillards prestatie in ‘The Immigrant’ had een aandeel in de prijs.

Tomothy Spall werd verkozen tot beste acteur van 2014 voor zijn rol in de kunstenaarsbiopic ‘Mr. Turner’. Zijn collega J.K. Simmons (‘Whiplash’) was de beste mannelijk bijrolspeler.

Wes Anderson had met ‘The Grand Budapest Hotel’ het beste scenario. ‘Ida’ van de Poolse regisseur Pawel Pawlikowski was de beste buitenlandse film. En ‘The Lego Movie’ was primus in de categorie Beste Animatiefilm.

Sinds 1935 komt de New York Film Critics-organisatie – bestaande uit filmcritici van magazines, kranten en relevante online publicaties – elk jaar bijeen in New York om te stemmen op de films van het afgelopen jaar. Pas op in januari worden de prijzen effectief overhandigd. Ze gelden als belangrijke graadmeter voor de Oscarnominaties. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content