Bondschurk Baron Samedi overleden

Geoffrey Holder © gf

Geoffrey Holder, de acteur uit Trinidad en Tobago die bekend werd als Bondschurk Baron Samedi in “Live and Let Die”, is op 84-jarige leeftijd overleden.

Geoffrey Holder, de acteur uit Trinidad die bekend werd als Bondschurk Baron Samedi, is overleden. Dat meldt de New York Times. Holder werd 84 en overleed aan de complicaties van een longontsteking.

Holder was naast acteur onder meer nog danser, choreograaf, componist en schilder. Hij regisseerde ook theaterproducties. Holder, geboren in Trinidad en Tobago, was in de jaren vijftig danser bij het Metropolitan Opera Ballet in New York, later stond hij vaak op de planken op Broadway.

Voodoo-priester

De grote doorbraak kwam er met zijn rol als Baron Samedi in de James Bondfilm “Live and Let Die” uit 1973 met Roger Moore als Bond. De bijna twee meter grote Holder speelde daarin een voodoo-priester met slechte bedoelingen. Daarnaast speelde hij onder meer de bediende Punjab in “Annie” (1982) en sprak hij met zijn monotone baritonstem het verhaal in van Tim Burtons “Charlie and the Chocolate Factory” (2005).

Als regisseur won hij in 1975 de Tony Awards voor regie en kostuumontwerp voor zijn musical “The Wiz”, een remake van “The Wizard of Oz” met een volledig zwarte cast. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content