Boekenwinkel ‘Notting Hill’ bedreigd met sluiting

The Travel Bookshop, hét boekenwinkeltje dat een belangrijk rol speelde in de romance tussen Julia Roberts en Hugh Grant in de film ‘Notting Hill’, sluit vermoedelijk binnen twee weken de deuren.

The Travel Bookshop, hét boekenwinkeltje dat een belangrijk rol speelde in de romance tussen Julia Roberts en Hugh Grant in de film ‘Notting Hill’, sluit vermoedelijk binnen twee weken de deuren. Verscheidene schrijvers en dichters hebben aangeboden om vrijwillig in de winkel te werken tot er een nieuwe koper gevonden is.

In de romantische film ‘Notting Hill’ uit 1999, waarin Julia Roberts een beroemde filmster speelt die haar oog heeft laten vallen op een boekenwinkeleigenaar (Hugh Grant), neemt de boekenwinkel een centrale plaats in. Het is onder meer de plek waar het koppel in de film elkaar voor de eerste keer ontmoet. Sinds de film is de winkel een echte trekpleister geworden voor toeristen.

The Travel Bookshop, die momenteel alle stock aan halve prijs verkoopt, moet binnen twee weken de deuren sluiten, aangezien de eigenaar geen nieuwe koper voor het pand vindt. Verschillende schrijvers en dichters hebben nu aangeboden om vrijwillig een dag in de week in de winkel te werken tot er een nieuwe koper gevonden is. Zelfs Alec Baldwin, die Julia Roberts’ vriend in ‘Notting Hill’ speelt, draagt zijn steentje bij door op Twitter zijn bezorgdheid te uiten. ‘Save the Travel Book Shop’, schreef hij daar.

(NM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content