Bob Hoskins stopt met acteren

De Britse acteur Bob Hoskins (69) heeft aangekondigd dat hij zijn carrière beëindigt. Die beslissing kwam er nadat de ziekte van Parkinson bij hem werd vastgesteld.

De Britse acteur Bob Hoskins (69) heeft aangekondigd dat hij zijn carrière beëindigt. Die beslissing kwam er nadat de ziekte van Parkinson bij hem werd vastgesteld. Hoskins blikt tevreden terug op een “wondermooie carrière”.

Bij het grote publiek werd hij bekend door de animatieproductie ‘Who Framed Roger Rabbit’ uit 1988 waarin hij privé-detective Eddie Valiant speelt naast een getekend konijn. Zijn vertolking leverde hem een nominatie op voor een Golden Globe.

Aanzien had hij twee jaar daarvoor verworven door zijn rol in de Britse romantische film ‘Mona Lisa’ waarvoor hij naast een Golden Globe ook een Bafta en een Oscarnominatie in de wacht kon slepen.

Hoskins heeft een carrière van ruim 4 decennia en meer dan 70 films achter de rug. Zijn laatste film dateert van dit jaar. In ‘Snow White & The Huntsman’ speelt hij een van de zeven dwergen naast Sneeuwwitje Kristen Stewart. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content