‘Black’-actrice Martha Canga Antonio voorgesteld als aanstormend talent tijdens Filmfestival van Berlijn

© Filip Van Roe

Op de 66ste Berlinale is Martha Canga Antonio, de hoofdrolspeelster uit de Belgische film ‘Black’, voorgesteld als een ‘Shooting Star’ aan de internationale filmpers. ‘Het is een grote eer voor mij’.

Veel mooi volk daar in Berlijn. Onder hen: Martha Canga Antonio. De beloftevolle actrice uit Mechelen werd tijdens het prestigieuze filmfestival van Berlijn voorgesteld als één van de tien European Shooting Stars die tijdens het Internationaal Filmfestival van Berlijn in de kijker gezet worden. Ze wist de aandacht te trekken met haar debuutrol als Mavela in Black, het hedendaagse Romeo & Julia-verhaal van Adil El Arbi en Bilall Fallah. Daarin vertolkt ze een 15-jarig zwart meisje uit de Matongéwijk dat net lid is geworden van de gewelddadige Black Bronxbende en dan verliefd wordt op een Marokkaanse jongen uit een andere gang.

Haar sterke prestatie overtuigde al eerder de zeskoppige jury van het internationale filmfestival van Tallinn die haar tot beste actrice bekroond. Ook de Amerikaanse website IndieWire noemde de actrice al ‘één van de negen acteurs om in het oog te houden‘. Nu werd ze dus ook voorgesteld als ‘Shooting Star’ aan de internationale filmpers tijdens het filmfestival van Berlijn. Het initiatief is een springplank voor jong acteertalent uit Europa en lanceerde eerder al de carrière van acteurs en actrices als Matthias Schoenaerts, Alicia Vikander, Carey Mulligan en Daniël Brühl.

Martha Canga Antonio, een grote actrice in wording.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content