‘Birdman’ en ‘Grand Budapest Hotel’ hebben de beste kostuums

Birdman © gf

‘Birdman’ heeft in de laatste rechte lijn naar de Oscars nog een onderscheiding gekregen: die voor de ‘moderne film’ met de beste kostuums. Ook de maatpakken in ‘Grand Budapest Hotel’ werden gesmaakt.

De prijzenkast van Alejandro González Iñárritu’s ‘Birdman’ raakt stilaan vol. De bijtende satire over de heersende celebritycultuur schoot tijdens de Costume Designers Guild Awards – uitgereikt in Los Angeles – de hoofdvogel af in de categorie ‘moderne film’. De kostuums van ontwerper Albert Wolsky haalden het van die uit de andere genomineerden ‘Boyhood’, ‘Gone Girl’, ‘Interstellar’ en ‘Wild’. ‘Ik was door het dolle heen toen ik vernam dat eindelijk voor Alejandro kon werken’, aldus tweevoudig Oscarwinnaar Wolsky.

‘The Grand Budapest Hotel’ was primus in de categorie ‘historische film’, met dank aan de ontwerpster Milena Canonero. De outfits verwijzen altijd naar de karaktertrekken van de personages in de films van Wes Anderson, en dat was deze keer niet anders. De maatpakken van Canonero deden het beter dan die uit ‘The Imitation Game’, ‘Selma’, ‘The Theory of Everything’ en ‘Inherent Vice’.

‘Into the Woods’ won in de categorie ‘fantasy’. De outfits van meervoudig Oscarwinnares Colleen Atwood speelden die van ‘Guardians of the Galaxy’, ‘The Hobbit: The Battle of the Five Armies’, ‘The Hunger Games: Mockingjay, Part 1’ en ‘Maleficent’ naar huis.

Het vijftal dat zondag kans maakt op de ultieme bekroning, de Oscar voor Beste Kostuum, bestaat uit ‘The Grand Budapest Hotel’, ‘Inherent Vice’, ‘Into the Woods’, ‘Maleficent’ en ‘Mr. Turner’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content