Bio-pic over Rainer Werner Fassbinder in de maak

© Reuters

Dertig jaar na de dood van Rainer Werner Fassbinder gaat de Duitse regisseur Marco Kreuzpaintner een biografische prent inblikken over de baanbrekende biseksuele cineast. Dat maakte de regisseur in Cannes bekend.

Dertig jaar na de dood van Rainer Werner Fassbinder gaat de Duitse regisseur Marco Kreuzpaintner onder de titel “Rainer” een biografische prent inblikken over de baanbrekende biseksuele cineast van de Neue (of Junge) Deutsche Film.

Kreuzpaintner wil zich niet beperken tot de traditionele bio-pic, maar overweegt een “melodrama in de stijl van Fassbinder” te maken. Dat maakte de regisseur in Cannes bekend aan het Amerikaanse vakblad Hollywood reporter. Door voor die stijl te kiezen, wordt de prent een “hommage aan Fassbinder”. De film wil de echte Fassbinder tonen – die van het marginale, de drugs en excessen, en van de existentiële angst.

De legendarische film- en toneelmaker maakte op 13 jaar tijd meer dan veertig tv- en bioscoopfilms, waaronder klassiekers als “Die Ehe der Maria Braun” en “Lili Marleen”, vooraleer in 1982, op 37-jarige leeftijd aan een overdosis te overlijden. Kreuzpaintner wil in april 2013 met de opnames beginnen. Hij moet wel nog op zoek naar een hoofdrolspeler. De film, een Duits-Frans Luxemburgse coproductie, zal focussen op twee sleutelmomenten: het begin en het einde van Fassbinders filmcarrière. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content