Binnenkort: filmseminarie Cofib-56 van start

Van 6 tot 8 mei loopt de 56ste editie van het Bollywoodiaanse filmseminarie Cofib. ‘India’, ‘cinema’ en ‘migratie’ vormen de sleutelwoorden van het evenement.

Het filmseminarie wisselt, verspreid over drie dagen, Belgische en Britse gastsprekers af met zes films. De focus ligt op de diaspora, de migratie van en naar India. Het is voor de makers belangrijk dat de prenten ook de aandacht van het diasporapubliek trekken.

Bollywood produceert meer dan duizend films per jaar, maar ze zijn niet enkel bedoeld voor het Indiase publiek. Ze trachten de producties buiten de grenzen van hun immens land aan de man te brengen. Het drama ‘Udaan’ van Vikramaditya Motwane slaagde alleszins in zijn opzet, want de film werd in 2010 onder andere geselecteerd voor de Cannes-competitie ‘Un Certain Regard’. De prent wordt op 8 mei op Cofib-56 vertoond. De Bollywoodhit ‘Dilwale Dulhania Le Jayenge’ opent op 6 mei het filmgedeelte van het seminarie.

Als eregasten verwelkomt het seminarie Dr. Rajinder Dudrah (Univ. Manchester) en de filmjournalist van ‘The Independent’ Kaleem Aftab. Op de laatste dag wordt er een ronde tafel georganiseerd over Indiase filmfestivals in België en Nederland met filmfestivalorganisatoren uit beide landen.

Het evenement zal plaatsvinden op het Provinciaal Domein Dommelhof in Neerpelt. Voor een combiticket betaal je 150 euro, alles inbegrepen.

Hieronder de trailer van ‘Udaan’.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Julie Herreman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content