BIFFF toont 9 wereldpremières

Het 32ste Brussels International Fantastic Film Festival, dat van 8 tot 20 april plaatsvindt in de Bozar, heeft negen wereldpremières in petto. In totaal worden 131 films vertoond.

De 32ste editie van het Brussels International Fantastic Film Festival (BIFFF), dat van 8 tot 20 april plaatsvindt in de Bozar, heeft negen wereldpremières in petto. In totaal worden 131 films, waaronder 100 langspeelfilms, vertoond.

Een van de wereldpremières is de openingsfilm “The quiet ones” van John Pogue, over een onorthodoxe professor die gebruikt maakt van controversiële methodes. Zo laat hij zijn studenten deelnemen aan een gevaarlijk experiment om een poltergeist te creëren, met alle gevolgen vandien.

Een derde van de geprogrammeerde films zijn van Aziatische origine, maar er zijn ook vijf Belgische (co-)roducties: “Soulmate”, “Let me survive”, “Tombville”, “Ablations” en “The Adventurer”. Er komt een focus op India, met onder meer de zombiefilm “Go Goa gone”.

Daarnaast zullen er ook masterclasses plaatsvinden. Onder meer van de hand van schrijver Tonino Benacquista, wiens thriller “Malavita” door Luc Besson werd ingeblikt voor het grote scherm. Een andere masterclass wordt gegeven door regisseur Jean-Pierre Jeunet, bekend van onder meer “Delicatessen”, “La cité des enfants perdus” en “Le fabuleux destin d’Amélie Poulain”.

Op het programma staat ook een atelier over speciale effecten, met als gast Luc Longin, afkomstig van de studio’s van George Lucas en Peter Jackson. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content