‘Bevergem’-regisseur Gilles Coulier lanceert trailer voor ‘Cargo’

© Kris Dewitte
Jozefien Wouters
Jozefien Wouters Freelancejournaliste

Het langspeeldebuut van Coulier, met onder meer Sam Louwyck, Wim Willaert en Sebastien Dewaele, zal gaan over een vissersfamilie op de rand van de afgrond.

Na kortfilms als IJsland (2009) en Mont Blanc (2012) – die het beiden tot in Cannes schopten – en de Canvasreeks Bevergem (2015), stelt Gilles Coulier binnenkort zijn langspeeldebuut voor.

Cargo vertelt het verhaal van een vissersfamilie op de rand van de afgrond na een tragisch werkongeval waarbij vader Leon in coma belandt. Daardoor wordt oudste zoon Jean plots verantwoordelijk voor het familiebedrijf en dat zorgt voor de nodige familiale spanningen tussen de drie broers.

‘Ik wilde met karakterkoppen werken die zouden passen in de harde wereld van de visserij,’ aldus de regisseur. En die karakterkoppen zijn: Sam Louwyck, Wim Willaert, Sebastien Dewaele, Gilles De Schryver en Mathias Sercu, die de hoofdrollen vertolken, en verder onder meer Roland Van Campenhout en Josse De Pauw.

Coulier schreef het scenario samen met Tom Dupont. Achter de camera stond David Williamson, die ook al Bevergem in beeld bracht. Tom Denoyette werd dan weer ingeschakeld voor de montage.

Net als Bevergem was de productie in handen van productiehuis De Wereldvrede. Voor de gelegenheid gingen ze een coproductie aan met het Nederlandse productiehuis Halal Pictures, het Franse Chevaldeuxtrois en televisiezender Eén.

Ondertussen regisseert Gilles Coulier ook nog De Dag, de fictieserie van Jonas Geirnaert en Julie Mahieu die volop in de opnamefase zit.

Cargo wordt vanaf 13 september verwacht in de bioscoop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content