Bestseller van ex van François Hollande wordt verfilmd

Valérie Trierweiler. © Reuters

Het autobiografische boek ‘Merci pour ce moment’ van Valérie Trierweiler, over haar liefdesrelatie én breuk met de Franse president, wordt vertaald naar het witte doek.

De bestseller ‘Merci pour ce moment’ van Valérie Trierweiler krijgt een verfilming. Dat heeft de Franse actrice en producente Saida Jawad aan het tijdschrift Gala gezegd.

In het autobiografische boek verhaalt oud-journaliste Trierweiler van Paris Match over haar liefdesrelatie én breuk met president François Hollande. Jawad ziet in de voormalige politiek journaliste de “incarnatie van een vrouw die haar waarheid uitschreeuwt”. De actrice is nochtans “niet van plan” om een polemiek provocerende prent te produceren. “Ik wil enkel de strijd beschrijven van een verliefde vrouw, ook al is haar verhaal uitzonderlijk want het object van haar liefde is de president van Frankrijk”. Dat thema “is universeel”, aldus Jawad.

Trierweiler, die de presidentscampagne van Hollande in 2012 steunde, wist 730.000 exemplaren van haar openhartige, maar ook gebroken hartige, boek te slijten. Aan de relatie kwam in januari 2014 een einde toen bleek dat Hollande een driehoekje had gebouwd met actrice Julie Gayet. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content