Beruchte haunted house-film Poltergeist krijgt een remake

Poltergeist is de eerste film uit de jaren ’80 horrortrilogie rond de Freeling-familie en werd voor een groot deel geschreven en geproduceerd door Steven Spielberg. Filmstudio MGM kondigt nu aan dat producer Sam Raimi een remake zal overzien.

Poltergeist gaat over de familie Freeling en jongste dochter Carol Anne. De familie woont in een huis dat geteisterd word door geesten. Carol anne is de enige die met de ‘indringers’ kan communiceren en wordt ontvoerd naar een andere dimensie. De film draait voornamelijk rond de pogingen van de familie om hun dochter te redden.

Sam Raimi maakte naam door het produceren van enkele spraakmakende televisieseries zoals ‘Hercules’, ‘Xena: Warrior Princess’ en de meer recente ‘Spartacus: Blood and Sands’ en ‘Spartacus: Gods of the Arena’. Hij regisseerde onder andere de drie ‘Spiderman’ films met Tobey Maguire en de horrorfilm ‘The Evil Dead’ uit 1981.

‘Poltergeist’ kreeg een duistere reputatie nadat werd aangenomen dat een vloek rustte op de productie. Dominique Dunne, die de oudste dochter van de Freelings speelt, sterft vóór haar 23ste verjaardag, vijf maanden na de release van de eerste film. Ze werd vermoord door haar ex nadat ze haar relatie met hem had verbroken.

Ook Heather O’Rourke, Carol Anne in alle drie de films, sterft erg jong. Op twaalfjarige leeftijd overlijdt ze door een septische shock veroorzaakt door bacteriën in haar bloedsomloop.

Naast de twee ‘zussen’ overlijden nog twee andere acteurs, één aan maagkanker en een andere aan nierfalen. Deze laatste krijgt eveneens een remake, wederom geschreven en geregisseerd door Raimi.

De remake voor ‘The Evil Dead’ wordt verwacht in de loop van 2013. Voor de nieuwe ‘Poltergeist’ is nog geen datum bekendgemaakt.
(JG)


Poltergeist trailer

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te latenThe evil dead trailer

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content