Berlinale zet nieuwste Wenders en Hirschbiegel op affiche

Wim Wenders © Reuters

Drie weken voordat de rode loper op de Potsdamer Platz wordt uitgerold, vervolledigt de festivalorganisatie de line-up met de laatste filmtitels.

Van de in totaal 23 filmproducties die in de Duitse hoofdstad vertoond zullen worden, krijgen er 21 hun wereldpremière. In de strijd om de Gouden of Zilveren Beer zullen 19 films de degens kruisen, waaronder Pablo Larraíns El Club. Larraín werd twee jaar geleden met No nog genomineerd voor een Oscar voor Beste Buitenlandse Film, maar moest toen de duimen leggen voor het teergevoelige Amour van Michael Haneke.

Het festival brengt dit jaar ook een hommage aan Wim Wenders. De Duitse filmveteraan kreeg vorige week met The Salt of the Earth voor de derde keer in zijn loopbaan een Oscarnominatie voor Best Documentaire en stelt in Berlijn ook zijn langspeler Everything Will Be Fine voor. Daarnaast zal Wenders een Gouden Beer voor zijn regiecarrière ontvangen.

Ook Elser, de nieuwste prent van Der Untergang-regisseur Oliver Hirschbiegel, gaat op het festival in wereldpremière. De film volgt een verzetsstrijder, die aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog in München tevergeefs probeerde om Adolf Hitler te vermoorden. Everything Will Be Fine als Elser zullen wel niet in competitie aantreden.

Eerder werden onder meer Knight of Cups (Terrence Malick), Queen of the Desert (Werner Herzog), Taxi (Jafar Panahi), Cinderella (Kenneth Branagh) en Mr. Holmes (Bill Condon) aan de affiche toegevoegd. Het festival gaat van start op donderdag 5 februari en wordt op zondag 15 februari afgesloten. Op 14 februari wordt de Gouden Beer uitgereikt. (JB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content