Berlinale: ‘Souvenir’ van Bavo Defurne wint prijs voor beste filmproject

Het nieuwe speelfilmproject ‘Souvenir’ van ‘Noordzee, Texas’-regisseur Bavo Defurne heeft op de Co-Production Market van het Filmfestival van Berlijn de prijs voor beste project gewonnen.

Het nieuwe speelfilmproject “Souvenir” van Bavo Defurne heeft op de Co-Production Market van het Duitse filmfestival Berlinale de prijs voor het beste project gewonnen. Dankzij de VFF Highlight Pitch Award kan “Souvenir” rekenen op 10.000 euro voor de verdere ontwikkeling van de film, zo meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) in een persbericht.

“Souvenir” was uit meer dan 200 inzendingen gekozen als een van de drie genomineerden voor de prijs, die jaarlijks door het Duitse rechtenagentschap voor film- en televisieproducenten (VFF) wordt uitgereikt. De drie projecten werden voorgesteld tijdens de “Talent Project Highlights” aan de aanwezige professionals.

“Souvenir is een verhaal over het maken van een comeback waar ook de nodige ups en downs bij komen kijken”, reageert regisseur Defurne in het persbericht. “Het winnen van deze prijs is voor ons uiteraard een grote ‘up’. Het doet veel deugd om uit meer dan 200 projecten uiteindelijk als winnaar uit de bus te komen, zeker wanneer je ziet hoeveel goede projecten hier voorgesteld worden.”

Het nieuwe project van Defurne, die in 2011 zijn speelfilmdebuut maakte met het coming-of-age-holebiverhaal “Noordzee, Texas”, brengt het verhaal van Liliane. Zij was ooit een rijzende ster aan het showbizz-firmament en Belgische Eurosongkandidate, maar brengt haar dagen nu door aan de lopende band van een vleesfabriek. Dat verandert wanneer de 18-jarige Jean tijdelijk aan de slag gaat in het bedrijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content