Berlinale: Shia LaBeouf citeert Cantona en verlaat perszaal

Ook de wereldpremière van de uncut-versie van ‘Nymphomaniac’ in Berlijn ging niet onopgemerkt voorbij. Shia LaBeouf verscheen ‘gemaskerd’ op de rode loper en verliet de persconferentie met een legendarische quote van Eric Cantona.

De marketingmachine rond ‘Nymphomaniac’ draaide maandenlang vóór de wereldpremière in Kopenhagen op volle toeren. Tijdens de Berlinale, waar de uncut-versie van de veelbesproken film in wereldpremière ging, deed Shia LaBeouf er nog een schep bovenop. De acteur, nooit vies om zichzelf in de kijker te spelen, verscheen op de rode loper met een zak over zijn hoofd waarop de drukletters ‘I’m not famous anymore’, de zin die hij afgelopen maand meerdere keren tweette.

Een dag eerder deed hij tijdens de persconferentie een Eric Cantona’ke. Een vraag over de seksscènes uit de film beantwoordde hij met de bekende quote van de Manchester United-legende: ‘When the seagulls follow the trawler, it’s because they think sardines will be thrown into the sea. Thank you very much.’ De acteur verdween daarna uit de zaal en liet zijn collega-acteurs (Uma Thurman, Christian Slater, Stellan Skarsgard en Stacy Martin) en aanwezige journalisten verbouwereerd achter.

LaBeouf, die onlangs in opspraak kwam na beschuldigingen van plagiaat, citeerde de mysterische woorden die de voetballer in 1995 aanhaalde ter verdediging van zijn historische karatetrap aan het adres van een scheldende supporter.

Regisseur Von Trier paste voor de persconferentie. Hij liet zich wel met zichtbaar veel plezier fotograferen in t-shirt met het Cannes-logo en het opschrift ‘Persona non-grata’. Von Trier ten voeten uit. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content