Benedict Cumberbatch speelt Richard III in nieuwe BBC-reeks

© Reuters

De Britse acteur Benedict ‘Sherlock’ Cumberbatch zal binnenkort te zien zijn als koning Richard III in de gelijknamige tv-film voor de BBC Two.

Benedict Cumberbatch, bekend als Sherlock in de gelijknamige BBC-reeks, zal Richard III vertolken in een nieuwe tv-film voor BBC Two. Dat maakte de oproep zelf op Twitter bekend. BBC maakt een nieuwe reeks van Shakespeares geschiedenisstukken, Richard III is daar een deel van. De twee andere films zullen over Henry VI gaan.

“Benedict’s draagwijdte en behendigheid als acteur, maken hem de perfecte keuze om een van Shakespeares grote personages op televisie te brengen”, zegt BBC Two op Twitter.

‘The Hollow Crown’

BBC Two behandelde al enkele geschiedkundige theaterstukken van Shakespeare in ‘The Hollow Crown’. Zo verfilmde de omroep het verhaal van Richard II, Henry IV en Henry V. Hierin namen Ben Whishaw, Jeremy Irons en Tom Hiddleston de hoofdrollen op zich.

Het team dat achter ‘The Hollow Crown’ zat, zal ook de nieuwe reeks maken. Dominic Cook neemt de regie op zich. Het zal zijn eerste filmproject zijn, maar staat meteen in voor alle drie de films. Cook was jarenlang de artistieke directeur van het Royal Court Theatre in Londen.

Cumberbatch staat alvast te springen om aan de film te beginnen. “Ik kan niet wachten om met Dominic Cooke samen te werken en dit complexe, grappige en gevaarlijke personage tot leven te brengen”, zegt hij in een statement. (FL)

We’re thrilled to welcome back Benedict Cumberbatch, one of the world’s most brilliant and in demand actors, to play Richard III for @BBCTwo

— BBC Two (@BBCTwo) 6 april 2014

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content