Ben Affleck probeert het te redden met 1,50 dollar per dag

Oscar-winnaar Ben Affleck zal volgende week deelnemen aan ‘Live Below the Line’, een initiatief dat wereldwijd armoede onder de aandacht probeert te brengen. De Amerikaan, die jaarlijks miljoenen dollars ontvangt, zal proberen rond te komen met 1,50 dollar per dag, en dat voor een periode van vijf dagen.

‘Live Below the Line’ omschrijft zichzelf als ‘een campagne die de mensen wil doen nadenken over armoede.’ Deelnemers mogen slechts 1,50 dollar (zo’n 1,15 euro) per dag verdoen aan voedsel, en dat van 29 april tot en met 3 mei.

Doel van de uitdaging is duidelijk maken dat er vandaag de dag 1,40 miljard mensen onder de armoedegrens leven, een grens die volgens de Wereldbank momenteel op ongeveer 1,50 dollar ligt.

Vorig jaar waren er 15.000 participanten, die samen 3 miljoen dollar verzamelden voor het goede doel. Dit jaar zouden er zo’n 20.000 mensen aan de actie deelnemen, waaronder dus acteur, producent en regisseur Ben Affleck.

Affleck is lang niet de enige beroemdheid die deelneemt aan het project. Ook actrice Sophia Bush, beroemdheden Debi Mazar en Gabriele Corcos, en muzikant Josh Groban dragen hun steentje bij. (JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content