Ben Affleck belicht bizarre CIA-missie in ‘Argo’

Na ‘Gone Baby Gone’ en ‘The Town’ begeeft Ben Affleck zich opnieuw achter de camera. De trailer voor zijn CIA-thriller ‘Argo’ is nu te bekijken.

Schoenmaker, blijf bij je leest. Een volkswijsheid die maar halvelings van toepassing is op Ben Affleck. Hij begon ooit vol goede verwachtingen aan een acteurscarrière, maar die kelderde al snel de dieperik in. Na hoofdrollen in gedrochten als ‘Daredevil’ en ‘Gigli’ werd Affleck verdreven naar de catacomben der afvalligen. Hij herpakte zich en probeerde het dan maar achter de camera, zonder het acteren op te geven. Plotseling viel Affleck weer in de gratie van publiek en critici met de thrillers ‘Gone Baby Gone’ en ‘The Town’. ‘Argo’ is de volgende stap in zijn charmeoffensief als regisseur.

Iran

Met ‘Argo’ begeeft Affleck zich weer op het territorium van de thriller, maar nu met een waargebeurde historie. De herboren Affleck baseert zich op een artikel dat in het Amerikaanse magazine Wired verscheen. Het verhaal is even absurd als echt. In 1979 gebruikte de CIA een scifi-film als uitvlucht om zes Amerikanen te bevrijden uit Teheran, Iran.

‘Argo’ concentreert zich op zes medewerkers van de Amerikaanse ambassade in Iran, die tijdens de gijzelingscrisis van ’79 het land willen ontvluchten. Ben Affleck meet zich een groovy seventies look aan als de agent Tony Mendez, die met het plan afkwam om een hele filmproductie op poten te zetten om de zes mannen te bevrijden. Mendez maakte de Iraanse overheid wijs dat ze een scifi-film genaamd ‘Argo’ aan het draaien waren en dat de zes Amerikanen crewleden waren.

Naast Affleck zullen ook John Goodman, Bryan Cranston, Kyle Chandler en Taylor Schilling hun beste seventies kapsel bovenhalen. De Belgische release staat momenteel gepland op 10 oktober. (JVDV)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content