Belgische student wint bronzen medaille op studentenoscars

Wouter Bouvijn, een student van de filmschool RITS, heeft in Los Angeles een bronzen medaille gehaald op de Student Academy Awards. Zijn film ‘Tweesprong’ behaalde die onderscheiding in de categorie beste buitenlandse film.

Wouter Bouvijn, een student van de filmschool RITS, heeft in Los Angeles een bronzen medaille gehaald op de Student Academy Awards. Zijn film ‘Tweesprong’ behaalde die onderscheiding in de categorie beste buitenlandse film, zo is bekendgemaakt op de website van de Academy Awards.

Bouvijn was zelf in LA aanwezig om, als eerste Vlaamse filmstudent ooit, de bronzen medaille in ontvangst te nemen, zo blijkt ook uit een mededeling van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Aan de award is een prijs van 2.000 dollar (1.500 euro) verbonden. De film ‘Tweesprong’ vertelt het verhaal van twee broers die voor een moeilijke keuze komen te staan wanneer hun vader sterft aan een erfelijke ziekte.

Enkele weken geleden was al bekendgemaakt dat Bouvijn met die prent een van de drie eindlaureaten van de studentenoscars was. Nu werd dus bekendgemaakt dat hij de derde plaats binnenhaalde. Bouvijn moest het afleggen tegen ‘Parvaneh’ van de Zwitserse Talkhon Hamzavi (zilver) en ‘Miss Todd’ van de Britse Kristina Yee (goud). Het is daarmee overigens voor de eerste keer dat een animatiefilm een studentenoscar binnenhaalt in de categorie beste buitenlandse film.

Op de Student Academy Awards worden medailles uitgereikt in vijf verschillende categoriëen (naast buitenlandse film ook alternatief, animatie, documentaire en fictie). De prijs bestaat al sinds 1973 en werd in het verleden onder meer gewonnen door Spike Lee, John Lasseter (medeoprichter van Pixar), Trey Parker (South Park) en Robert Zemeckis (onder andere ‘Back to the Future’ en ‘Forrest Gump’). In 1981, 1982 en 1986 vielen al studenten van INSAS, de Franstalige filmschool in Brussel, in de prijzen. Onder hen ook Jaco Van Dormael. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content