Belgische kortfilm ‘L’immense retour (romance)’ bekroond op filmfestival Locarno

L'immense retour (romance) © -

De Belgische kortfilm “L’immense retour (romance)” van cineaste Manon Coubia heeft op het 64e filmfestival van het Zwitserse Locarno de bekroning voor beste kortfilm binnengehaald. Dat meldt Wallonie Bruxelles Images.

De prent ging aan de oevers van het Lago Maggiore in wereldpremière en was een van de 26 kortfilms die meedongen naar de ‘Pardino d’oro’ voor beste kortfilm. De Belgische productie is het werk van Manon Coubia, een in Frankrijk geboren cineaste die haar filmstudies in Brussel deed. Coubia omschrijft “L’immense retour (romance)” als een “experimentele documentaire”.

De kortfilm verwijst naar de trage transformatie van de gletsjers uit haar geboortestreek, de Haute-Savoie. De omschrijving is alvast mysterieus: “Zittend op de rand van de gapende kloof, heeft ze lang, veel te lang gewacht voor de berg haar geliefde, gevangen in het ijs, teruggaf.”

Eerder deze week viel de Gentse actrice Barbara Sarafian reeds in de prijzen in Locarno. Ze kreeg van een jury van onafhankelijke filmrecensenten de ‘Boccalino d’Oro’ Prijs voor Beste Actrice voor haar rol in “Vincent”. De nieuwe speelfilm van Christophe Van Rompaey ging er vrijdag in première. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content