Belgische inzending ‘Un Monde’ haalt shortlist voor Oscar voor Beste Internationale Film

© Belga

De Belgische inzending voor de Oscars, ‘Un Monde’ van de Brusselse regisseur Laura Wandel, is opgenomen op de shortlist voor de Oscar voor de Beste Internationale Film. Dat heeft de Academy dinsdag bekendgemaakt.

De Belgische inzending voor de Oscars, ‘Un Monde’ van de Brusselse regisseur Laura Wandel, is opgenomen op de shortlist voor de Oscar voor de Beste Internationale Film. Dat heeft de Academy dinsdag bekendgemaakt. De kortfilm ‘T’es morte Hélène’ van de Belgische regisseur haalde de shortlist in de catergorie Beste Kortfilm.

‘Un monde’, in het Engels uitgebracht als ‘Playground’, vertelt het verhaal van Nora en haar grote broer Abel. Wanneer Nora naar het eerste leerjaar gaat, ziet ze dat haar grote broer Abel op de speelplaats wordt gepest. Terwijl haar vader wil dat ze spreekt, wil haar broer dat ze zwijgt. Nora hoopt vooral nieuwe vrienden te maken, waardoor ze voor een verscheurende keuze staat. De Belgische film werd met 14 andere films geselecteerd uit inzendingen van 92 landen.

De leden van de Academy worden nu uitgenodigd om de 15 films te bekijken en hun stem uit te brengen. De finale nominaties worden bekendgemaakt op 8 februari 2022, dan weten we of ‘Un Monde’ deel uitmaakt van de finale selectie van vijf films.

De kortfilm ‘T’es morte Hélène’ van de Belgische regisseur Michiel Blanchart is een van de 15 finalisten in de categorie Beste Kortfilm. De kortfilm zal ook worden aangepast tot een speelfilm in de Verenigde Staten. ‘T’es morte Hélène’ vertelt het verhaal van Maxime, een jongeman op zoek naar stabiliteit, die wordt achtervolgd door de geest van zijn onlangs overleden vriendin Hélène. Maxime wil een einde maken aan die ondraaglijke situatie en beslist het uiteindelijk uit te maken, maar zij lijkt niet klaar om die beslissing te accepteren. De 94ste Oscarceremonie vindt plaats op 27 maart 2022.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content