Belgische ‘Four Roses’ naar Cannes

De nieuwe Belgische langspeelfilm ‘Four Roses’ van regisseur Kris De Meester is geselecteerd voor het Cannes Independent Film Festival.

De Belgische langspeelfilm Four Roses van de Gentse regisseur Kris De Meester is geselecteerd voor het Cannes Independent Film Festival. Dat is het kleine broertje van het Cannes Film Festival, bedoeld om ‘echte’ onafhankelijke films onder de aandacht te brengen tijdens de meest prestigieuze bijeenkomst van filmprofessionals in de wereld.

Four Roses is een Engelstalige low-budgetfilm die werd gedraaid in een tijdspanne van vier dagen. De prent gaat over de ondraaglijke lichtheid van het bestaan en de eeuwigheid van elke wegtikkende minuut. Het verhaal speelt zich af in een hotel, ergens aan de rand van een industriestad, tijdens een zwoele nacht. De cast bestaat uit twaalf personages die elk hun eigen leven leiden en op eigen wijze de tijd doden.

De film raakte eerder al geselecteerd voor filmfestivals in Parijs, Atlanta, Los Angeles, Tuscon, Gent en het Indische Chennai. Tijdens het Atlanta Underground Film Festival won Four Roses de prijs voor Best Foreign Feature Drama. De film werd ook bekroond met de prestigieuze Indie Award of Merit,

Voor alle duidelijkheid, het Cannes Independent Film Festival vind plaats van 12 tot 23 mei, net zoals het Cannes Film Festival, maar is een volledig onafhankelijk initiatief en is dus niet geassocieerd met het reguliere filmfestival in Cannes.

De trailer van Four Roses:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Freek Lauwers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content