Belgische docu genomineerd voor Europese Filmprijzen

De Belgische documentaire ‘Le Thé ou l’Eléctricité’ van de Waalse regisseur Jérôme Lemaire is genomineerd voor de 25ste editie van de European Film Awards.

De Belgische documentaire “Le Thé ou l’Eléctricité” (Tea or Electricity) van Jérôme Lemaire is genomineerd voor de 25ste editie van de European Film Awards (Europese Filmprijzen) in de categorie European Film Academy Documentary 2012. De winnaar zal op 1 december in Malta bekendgemaakt worden.

Marokko

De documentaire vertelt in een periode over drie jaar de geleidelijke toevoer van elektriciteit in een afgelegen Marokkaans dorpje in het Atlasgebergte en de onvermijdelijke gevolgen voor de lokale bevolking. Het is een Belgisch-Frans-Marokkaanse coproductie met medewerking van onder meer het Centre du cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie Bruxelles, het Centre de l’Audiovisuel in Brussel, Arte, BE TV en RTBF.

De documentaire werd samen met twee andere van het genre gekozen door een internationaal comité bestaande uit Nik Powell (GB), Francine Brücher (Zwi), Despina Mouzaki (Gri), Claas Danielsen (Dui), Ally Derks (Ned) en Jacques Laurent (Bel).

Andere genomineerden

De andere twee documentaires in competitie zijn “Winter Nomads” van de Zwitser Manuel Von Stürler en “London – The Modern Babylon” van de Brit Julien Temple.

De European Film Awards werden opgericht in 1988 en onderscheiden films van het oude continent in verschillende categorieën. Elk jaar wordt een “Europese film van het jaar” verkozen. In 2011 was dat “Melancholia” van Lars Von Trier. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content