Belgische animatiefilm ‘Bloeistraat 11’ wint hoofdprijs in Annecy

Een still uit de Belgische animatiefilm 'Bloeistraat 11' © Lunanime

De korte Belgische animatiefilm ‘Bloeistraat 11’ van filmmaakster Nienke Deutz heeft op het internationaal animatiefilmfestival van Annecy in Frankrijk met de Crystal du Court Métrage een van de hoofdprijzen weggekaapt. Een dag eerder kreeg Deutz al de Prix Festivals Connexion. Dat maakte het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), dat de film hielp tot stand komen, zaterdagavond bekend.

‘Bloeistraat 11’, een productie van producent Lunanime met Need Productions, Windmill Film en Beast Animation, gaat over twee onafscheidelijke beste vriendinnen. ‘De vanzelfsprekendheid van hun samenzijn wordt op de proef gesteld bij de overgang naar de puberteit. Terwijl de zomer voortduurt, zorgen haast ongemerkte lichamelijke veranderingen bij de meisjes voor een ongemakkelijk gevoel in hun vriendschap’, klinkt het in een persbericht.

De Vlaamse coproductie ‘Funan’ van de Franse animatiefilmmaker Denis Do won dan weer de hoofdprijs in de speelfilmcategorie. ‘This magnificent cake!’ van het Belgische animatieduo Mark James Roels en Emma De Swaef tot slot, dat buiten competitie te zien was, kreeg de Prix André-Martin. Vorige week won de film de Grote Prijs op Animafest in Zagreb. De laatste film is een productie van Beast Animations. Lunanime werkte aan beide films mee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content