Belgisch bedrijf Flying-Cam wint opnieuw technische Oscar

© flying-cam

De organisatie die in de Verenigde Staten de Oscars uitreikt, heeft zaterdag in Hollywood een Oscar voor wetenschappelijke of technische prestaties toegekend aan het Waalse bedrijf Flying-Cam.

De organisatie die in de Verenigde Staten de Oscars uitreikt, heeft zaterdag in Hollywood een Oscar voor wetenschappelijke of technische prestaties toegekend aan het Waalse bedrijf Flying-Cam voor Flying-Cam 3.0 SARAH, een systeem voor luchtopnames met onbemande helikoptertjes.

Het is de tweede keer dat het in Luik gevestigde bedrijf een Scientific and Technical Award wint in Hollywood. AMPAS (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) reikte in 1995 al een technische Oscar uit aan het bedrijf voor de eerste Flying-Cam. Aan de ontwikkeling van Flying-Cam 3.0 SARAH ging naar verluidt acht jaar van onderzoek vooraf.

AMPAS is de organisatie die jaarlijks de bekende filmprijzen uitreikt. De Oscars voor technische en wetenschappelijke prestaties worden op een afzonderlijke ceremonie overhandigd. Het Flying-Cam-systeem werd volgens de mededeling in meer dan 75 landen in ruim duizend projecten gebruikt, waaronder “Harry Potter”, “Mission Impossible”, “James Bond” en “Transformers”. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content