Bekijk de trailer van Belgische regisseur Gust Van den Berghes ‘Lucifer’

Still uit 'Lucifer' van Gust Van den Berghe © .

‘Lucifer’, de derde speelfilm van Gust Van den Berghe, wist zes festivalselecties te veroveren. Bekijk hier de trailer van het sluitstuk van zijn trilogie van magisch realistische adaptaties.

Eerder raakte al bekend dat ‘Lucifer’ werd geselecteerd voor het Film Fest Gent (14-25 oktober). Gent is daarmee één van de zes internationale festivals waarvoor Van den Berghes derde speelfilm ondertussen bevestigd werd. De wereldpremière van de prent is gepland tijdens het Internationaal filmfestival van Rome.

Na Rome reist Lucifer door naar Montréal, waar de film uitgenodigd is voor het Festival du Nouveau Cinéma, binnen het programmaluik Panorama (8-19 oktober). Naast Rome, Montréal en Gent is ‘Lucifer’ ook te zien op het Internationaal Filmfestival in Morelia in Mexico (17-26 oktober) en het Internationaal Filmfestival van Valladolid in Spanje (18-25 oktober). Tot slot staat ook begin november een vertoning gepland tijdens het filmfestival van Cali in Colombia.

Doortocht van een gevallen engel

‘Lucifer’ is de derde prent van de jonge Belgische cineast Gust Van den Berghe en meteen ook het sluitstuk van zijn trilogie waartoe ‘En waar de sterre bleef stille staan’ en ‘Blue Bird’ behoren. Deze keer haalde hij zijn mosterd bij het gelijknamige theaterstuk van Joost Van den Vondel. Het verhaal gaat als volgt: de opstandige Lucifer passeert tijdens zijn val van de hemel naar de hel langs het aardse paradijs, een klein dorpje in Mexico waar de oude Lupita en haar kleindochter Maria leven. Lupita’s broer Emmanuel veinst verlamming, zodat hij kan gokken en drinken terwijl de vrouwen al het werk doen. Lucifer grijpt tijdens zijn bezoek de kans om Gods perfecte creatie alsnog te verzieken en doet zich voor als de wonderbaarlijke heler. Hij dwingt Emmanuel weer te lopen, laat Lupita twijfelen aan haar geloof en verleidt meteen ook kleindochter Maria. Vervolgens zet hij zijn reis verder en laat hij de aarde achter in chaos.

De film werd volledig opgenomen in Tondoscoop, een nieuwe type cirkelvormige lens, ontwikkeld in samenwerking met de DOP van de film en de Vrije Universiteit Brussel (VUB).De fotografie van Lucifer was in handen van Hans Bruch Jr., David Verdurme nam de montage voor zijn rekening. Producent is Tomas Leyers van Minds Meet (Violet, I’m the same I’m an other), die eerder ook al de andere films van Gust Van den Berghe produceerde. (LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content