Bekende Disneyfiguren in hun favoriete Halloweenkostuum

Tegenwoordig verandert op Halloween de hele wereld in een verkleedfeestje. Iedereen die dat wil, mag over de straat paraderen in zijn ‘mooiste’ Halloweenkostuum en op snoepjesjacht gaan. In de Verenigde Staten is deze duistere feestdag een van de meest populaire. Dat heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de grote groepen Ieren en Schotten die in de tweede helft van de 19e eeuw naar Amerika emigreerden. Mensen versieren huizen en straten met lichtgevende pompoenen, skeletten en vals bloed.

Halloween vindt zijn oorsprong bij de Kelten. De naam komt van ‘All Hallows Eve’, de avond voor Allerheiligen. Voor hen was de nacht van 31 oktober op 1 november de start van een nieuw jaar. De oogst was binnen en alles was al in gereedheid gebracht op opnieuw te zaaien. Een vrije dag dus. Bovendien geloofden de Kelten dat op die dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terug kwamen om een levend lichaam in bezit te nemen.

De onbekende maar zeer getalenteerde tekenaar Isaiah Stephens pakt uit met een aantal afbeeldingen van Disneyfiguren. Hij geeft ze, naar zijn mening, een passende Halloweenoutfit. Hieronder een kan je al een aantal creaties bewonderen.

Belle (van ‘Belle & het Beest’) wordt Hermelien uit ‘Harry Potter’, Sterke vrouw Mulan trekt het oorlogstenue van Xena (The Warrior Princess) aan, Pocahontas kruipt in de huid van Hunger Games-winnares Katniss Everdeen, Quasimodo (‘De Klokkenluider van de Notre Dame’) lijkt sprekend op de knulligste spion ter wereld, Austin Powers. Tinkerbell (de kleine fee uit ‘Peter Pan’) laat zich van haar stoerste kant zien als Beatrix Kiddo uit ‘Kill Bill’ en onze persoonlijke favoriet: Aladdin en zijn aapje Apu. Zij stelen de show door zich te verkleden in een ander wereldbekend duo, Ash Ketchum en zijn trouwe metgezel Pikachu. (WH)

De hele reeks vind je op deviantART.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content