‘Begin Again’-regisseur John Carney niet tevreden over acteerprestaties Keira Knightley

© EPA

In een interview met de Britse krant The Independent had regisseur John Carney weinig goeds te zeggen over de samenwerking met Keira Knightley voor de muzikale film Begin Again. ‘Het is moeilijk om een filmacteur te zijn, het vergt een zeker mate van eerlijkheid en zelfanalyse. Ik denk niet dat zij er klaar voor is.’

Begin Again kreeg over het algemeen goede reacties van critici en het grote publiek en ontving een Oscarnominatie voor de soundtrack Lost Stars. Toch was Carney niet tevreden. Hij vindt dat Keira Knightley, die de opkomende singer-songwriter Greta speelde in de film, teveel afleiding naar de set bracht.

‘Ik wil nooit nog een film maken met een supermodel. Keira heeft een team dat haar overal volgt, dus het was heel moeilijk om ons te focussen op het echte werk. Het is niet dat ik Hollywood haat, maar ik werk liever met nieuwsgierige, goede acteurs’, aldus Carney.

Volgens hem had de actrice ook moeilijkheden met het acteren zelf. ‘Het is moeilijk om een filmacteur te zijn. Het vergt een zeker mate van eerlijkheid en zelfanalyse en ik denk niet dat zij er klaar voor is. En ze was er zeker niet klaar voor tijdens ‘Begin Again’. Je mag niet bang zijn om te zoeken naar jezelf als de camera loopt, maar dat is wel wat ze doet. Ik denk niet dat je dat als acteur kan doen’, gaat hij verder.

Tegenspelers

In Begin Again speelt Knightley een opkomende singer-songwriter die wordt ontdekt door de pas ontslagen muziekproducent Dan Mulligan (Mark Ruffalo). Over de andere hoofdrolspelers van de film was Carney wel lovend. ‘Mark Ruffalo is een fantastische acteur en het was een plezier om samen te werken met Adam Levine. Ik denk dat het echte probleem was dat Keira geen zangeres is en geen gitaar kan spelen. Het is dan heel moeilijk om de muziek echt te doen lijken.’ (EL)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content