BBC en VRT zoeken figuranten voor historisch drama

De Britse openbare omroep BBC en onze eigen VRT zijn op zoek naar zo’n 1000 figuranten voor het nieuw historisch drama Parade’s End. Het castingbureau rekruteert vooral mannelijke soldaten.

Cineast met dienst is de bekwame Susanna White. Eerder regisseerde ze Jayne Eyre, Nanny McPhee en The Big Bang. De internationale cast bestaat uit Benedict Cumberbatch (Sherlock en Tinker Tailor Soldier Spy), Rebecca Hall (Vicky Cristina Barcelona) en Rupert Everett (My Best Friend’s Wedding).

Voor Parade’s End slaan de BBC en de VRT de handen in elkaar. De co-productie zal zich afspelen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het castingbureau XtraZ is dan ook op zoek naar mannen tussen 18 en 45 jaar, die bereid zijn hun haar te laten kortwieken. Maar dat zijn niet de enige eisen.

De kostuummaat van de mannen mag enkel tussen 46 en 54 liggen en de soldaat mag niet groter zijn dan 1 meter 85 om de eenvoudige reden dat de mensen vroeger kleiner waren.

XtraZ heeft ook een aantal verplegers en gewone burgers nodig. Hiervoor mogen zowel mannen als vrouwen tussen 18 en 70 jaar zich melden. Maar ook deze figurantenrollen hebben hun beperkingen. Het haar van de vrouw moet minstens halflang zijn en in het oorspronkelijke kleur. De vrouwen mogen niet meer dan maatje 42 hebben voor kledij en 39 voor de schoenen.

De ploeg van de BBC blijft voor de opnames in België tussen 11 oktober en 22 november. Er zal op verschillende locaties doorheen het land worden gefilmd. Elke figurant wordt met 35 euro vergoed. (JH)

Meer info via deze link.

Inschrijven mogelijk tot 7 november 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content