Baz Luhrmann gaat een televisieserie over hip-hop maken

© Reuters

De Australische regisseur gaat een televisieserie maken over de begindagen van de hip-hop.

Volgens de Amerikaanse website Vulture gaat de Australische regisseur Baz Luhrmann (The Great Gatsby, Moulin Rouge en Australia) samen met producer Shawn Ryan en schrijver Stephen Adley een televisieserie maken over de begindagen van de hip-hop, gezien door de ogen van twee jonge New Yorkers.

Er is nog niet veel bekend over de inhoud van de serie, maar volgens Vulture zal het eerste seizoen zich afspelen in het jaar 1977, twee jaar voordat Rapper’s Delight van Sugar Hill Gang de wereld zou veroveren.

Het verhaal draait rond vijf jonge New Yorkers in de tijd dat New York een niet al te aangename stad was met veel criminaliteit en andere narigheid. Twee goede vrienden, de ene een getalenteerd schrijver, de ander een even getalenteerd artiest, staan centraal.

Zowel het ontstaan van de hip-hop scene, het leven van de vijf New Yorkers als de veranderingen in New York zelf komen aan bod. De serie zal geen musical zijn, maar – zoals we van Luhrmann gewend zijn – zal er wel veel muziek in voorkomen.

Of Luhrmann de hulp van een hip-hop artiest in zal roepen – Jay Z werkte mee aan The Great Gatsby – is vooralsnog niet duidelijk en ook niet wanneer de televisieserie te zien zal zijn. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content