Bavo Defurne regisseert videoclip Hooverphonic

Bavo Defurne, maker van de Vlaamse rolprent Noordzee Texas, mocht de nieuwste videoclip van Hooverphonic ‘Anger Never Dies’ regisseren. Hij katapulteert ons terug naar de fifties waar Noémie Wolfs als femme fatale de mannen rond haar vinger windt.

Is het jouw eerste videoclip?
Defurne: “Ja. Ik ben wel videokunstenaar geweest door mijn opleiding. Maar ik heb me vooral toegelegd op kortfilms en sinds kort ook op een langspeelfilm. Met puur commercieel werk houd ik me veel minder bezig.”

Hoe was de samenwerking met Hooverphonic?
Defurne: “Heel fijn. Via de platenfirma zijn we met elkaar in contact gekomen. Door mijn film Noordzee Texas leerden ze mijn stijl kennen, waarop ze mij voorstelden aan Alex Callier. Het licht sprong snel op groen, hij zag het meteen zitten om samen te werken. Ik stelde voor om een stijlvolle retrosfeer te creëren om de nog vrij nieuwe zangeres als een femme fatale voor te stellen. Dat vonden ze blijkbaar een leuk idee (lacht).”

Waarom specifiek de jaren ’50?
Defurne: “We konden er ons allebei het best in vinden. Alex noemde het zelfs ‘retrofuturisme’. Je vindt dat ook in mijn kortfilms terug. Ze spelen zich vaak af in een soort van wereld in een onbestemd verleden, maar dan in een hedendaags kleedje gestoken. Dat heeft ons op een bepaalde manier verbonden.”

Denk je in de toekomst nog videoclips te regisseren?
Defurne: “Misschien wel. Ik weet het niet zo goed. Ik vond het alleszins heel fijn om te doen. Maar ik zal waarschijnlijk enkel toehappen als ik er werkelijk iets aan kan bijdragen en het echt graag doe. Want wat een mens graag doet, doet hij goed. Ik ga er zeker niet intensief naar op zoek. ‘Anger Never Dies’ heeft nu heel goed gewerkt omdat we elkaar artistiek konden vinden. Zonder die link heeft niemand er iets aan. Je kunt dan net zo goed bandwerk doen. Alex Callier is net als ik een controlefreak. We hebben er onze pet dus zeker niet naar gesmeten. Iedereen heeft juist harder moeten werken omdat we de lat net zo hoog hadden gelegd.”Julie Herreman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content