‘Bastille Day’ uit Franse zalen gehaald uit respect voor slachtoffers van aanslag in Nice

© -

De actiefilm “Bastille Day” is sinds zondag niet meer te zien in de Franse bioscopen. De film, die afgelopen woensdag in Frankrijk uitkwam, gaat over de poging om een aanslag in Parijs te vermijden op de Franse nationale feestdag, in het Engels “Bastille Day” genoemd.

Distributeur StudioCanal haalt de film nu uit roulatie bij onze zuiderburen uit respect voor de slachtoffers van de aanslag in Nice. Dat meldt The Guardian. De film, met de Britse acteurs Idris Elba en Richard Madden in de hoofdrollen, werd vertoond in 230 zalen. De slogan van de film was “This year, they are the fireworks”.

Na de aanslag donderdag was al beslist om de reclameaffiches voor de film te verwijderen, maar de bioscopen konden zelf kiezen of ze de film al dan niet vertoonden. Zaterdagavond maakte StudioCanal bekend dat de film helemaal uit roulatie wordt gehaald in Frankrijk. In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland werd de release eerder dit jaar al uitgesteld vanwege de aanslagen in Parijs in november.

Uiteindelijk kwam de film in april in de Britse en in juni in de Duitse zalen. In België is de release voorzien op 17 augustus.

(Belga/KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content