Bart De Pauw stelt voor

© VRT 2010 Bart Musschoot

Op het Filmfestival Oostende worden dit jaar voor het eerst Vlaamse Filmprijzen uitgereikt. Onder het voorzitterschap van Bart De Pauw bestaat de jury voor de Vlaamse filmprijzen van het FFO dit jaar uit …

Bart De Pauw maakte de juryleden voor de Vlaamse Filmprijzen van het Filmfestival Oostende vandaag bekend. We zetten ze graag voor u op een rijtje.

Hilde Van MieghemSchitterende als Vlaamse actrice al in diverse Vlaamse, Nederlandse, Franse en Duitse films en TV-series. Van Mieghem schrijft daarnaast ook scripts én is regisseuse. Op haar palmares staan onder andere ‘De Suikerpot’ (1997) en ‘De Kus’ (2004) en in 2006 werd ze genomineerd voor de Vlaamse Cultuurprijs voor Film. Binnenkort verwachten we ‘Smoorverliefd’, haar langspeelfilm.

Dirk RoofthooftBekend als TV-acteur uit ‘Pietje de Leugenaar’, ‘Terug naar Oosterdonk’ en ‘Het verdriet van België’. Roofthooft ontving in 1997 de Thaliaprijs voor de Vlaamse Theaterpersoonlijkheid van het jaar, tien jaar later rijfde hij de Louis D’Or binnen voor zijn hoofdrol in het stuk ‘Mefisto’. In 1998 mocht hij de Joseph Plateauprijs voor beste Belgische filmacteur gaan ophalen en recent zagen we hem nog in ‘De Storm’, van Ben Sombogaart.

Marie VinckOp negenjarige leeftijd al gezien in de televisieserie ‘Moeder waarom leven wij?’. Definitieve doorbraak maakte ze als actrice in ‘De Kus’ (2004). Marie Vinck, die al de Joseph Plateauprijs voor Beste Actrice in ontvangst kon nemen zagen we recent nog in de ‘SM rechter’ en ‘Loft’.

Joop DaalmeijerSinds 2008 directeur van de NPS. Daarvoor hoofdredacteur en programmaleider bij het televisiekanaal BVN, nog daarvoor netcoördinator voor Nederland 1 en Nederland 2. Een bevlogen man die van alle markten thuis is.

Steven De FoerSchreef het boek ‘Onder Hollanders – een Vlaming ontdekt Nederland’ en was tot voor kort filmrecensent bij De Standaard. Momenteel is hij columnist en redactuer Weekendbijlagen bij De Standaard Magazine.

Eurydice GyselProduceerde samen met Koen Mortier de Vlaamse film ‘Ex Drummer’ en brengt met Mortier in het najaar nog ’22 Mei’ uit, een film over een bewakingsagent die op een dag getuige is van een gruwelijke moordactie in een winkelcentrum.

De uiteindelijke winnaars van de Vlaamse Filmprijzen van het Film Festival Oostende worden bekendgemaakt op 10 september. Meer informatie vindt u op de website van het FFO.

Elisah Vandaele

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content