Bardem produceert documentaire over Westelijke Sahara

Javier Bardem gaat Oulad Lemzun produceren, een documentaire die zich afspeelt in de Westelijke Sahara. De film wordt het regiedebuut van producer Alvaro Longoria.

De Spaanse acteur Javier Bardem, die in Cannes momenteel hoge ogen gooit met zijn acteerprestatie in de competitiefilm Biutiful van Alejandro González Iñárittu, gaat een documentaire produceren die zich afspeelt in de Westelijke Sahara. Oulad Lemzun (Sons of the Clouds) wordt geregisseerd door Alvaro Longoria, die onder andere uitvoerend producer was van Che: Part One & Two, maar met deze documentaire zijn regiedebuut maakt.

Longoria is ook co-producer van Oulad Lemzun, via de filmmaatschappij Morena Films. Bardem, die ook de rol van verteller opneemt in de docu, werkt vanuit zijn eigen label Pinguin Films. De film zit momenteel in preproductie, maar de opnames beginnen binnenkort in de Westelijke Sahara, Algerije, Mauritanië, de Verenigde Staten, Spanje en Frankrijk. Bardem verduidelijkt de film als een poging om “de politieke en economische belangen te analyseren” die gepaard gaan met het “geopolitieke schaakspel” waaraan Marokko, Algerije, de V.S., Spanje en Frankrijk deelnemen. In de Westelijke Sahara leven bijna 200.000 mensen in vluchtelingenkampen, vooral in Algerije.

Voor de documentaire hoopt Longoria enkele kopstukken te kunnen interviewen, onder andere de Franse president Nicholas Sarkozy, de Algerijnse president Abdelaziz Butlefika, voormalig V.S.-president Ronald Reagan, ex-minister van Buitenlandse Zaken van de V.S. Henry Kissinger en ex-eerste minister van Spanje, José María Aznar.

Sanne Jehoul

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content