‘Bad Hunter’ van Koerdisch-Vlaamse regisseur Kalifa haalt derde Award binnen

Bad Hunter © /

De kortfilm ‘Bad Hunter’ van de Koerdisch-Vlaamse regisseur Sahim Omar Kalifa is op het Internationaal Filmfestival van Dubai bekroond met de juryprijs. Het is de derde internationale award voor ‘Bad Hunter’.

‘Bad Hunter’ vertelt het verhaal van de 19-jarige Bahoz die er dagelijks op uittrekt om te gaan jagen in de bergen. Op een dag doet hij echter een ontdekking die zijn leven zal veranderen.

De kortfilm was in Dubai te zien als onderdeel van de Muhr kortfilmcompetitie, een programma van 15 korte films gerealiseerd door regisseurs van Arabische afkomst.

Internationale erkenning

De Juryprijs voor Kortfilm levert Kalifa een geldprijs van zo’n 5.500 euro op. Het is de derde internationale award voor Bad Hunter’. De film ging afgelopen zomer in première op het Wereldfilmfestival van Montreal en nam daar de juryprijs mee naar huis. Op het filmfestival van Valladolid won ‘Bad Hunter’ ook de Silver Spike, terwijl de film onlangs nog een speciale vermelding kreeg op het internationaal filmfestival van Brussel. Begin volgend jaar zal ‘Bad Hunter’ te zien zijn op het Australische Flickerfest, een Oscar-kwalificerend festival.

Kalifa’s vorige kortfilm ‘Baghdad Messi’ viel afgelopen weekend nog tweemaal in de prijzen, in Bangladesh en in Irak. Hiermee staat de teller voor deze film – die ook op de shortlist voor de Oscars staat – op 44 prijzen en vier speciale vermeldingen. Kalifa werkt momenteel aan zijn eerste speelfilm, ‘Zagros’. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content