‘Awards zijn niet belangrijk’ (Steve McQueen)

© Reuters

Op zondagavond werden ‘Gravity’ en ’12 Years a Slave’ allebei bekroond met de prijs voor de beste film door de Producers Guild of America. Regisseur Steve McQueen vertelde de BBC echter dat hij het winnen van awards niet zo belangrijk vindt.

‘Dat we hier nu staan, is een van die spannende momenten in het leven. Wat de uitkomst zal zijn, is eigenlijk niet belangrijk. Wat het belangrijkste is, is dat we hier staan met een film waar we heel erg trots op zijn,’ lichtte de Britse regisseur Steve McQueen toe tijdens de uitreiking van de Producers Guild of America Awards, waar hij de hoofdprijs mee naar huis mocht nemen voor zijn prent ’12 Years a Slave’.

Ook acteur Chiwetel Ejiofor hecht weinig belang aan de awards die ze de voorbije weken binnenrijfden. ‘Het is een wedstrijd langs de ene kant, maar langs de andere kant is het ook veel breder dan dat,’ vertelt de hoofdrolspeler aan BBC. En zelfs Brad Pitt benadrukt dat het om meer gaat dan het winnen van prijzen. ‘ Dat onze film zoveel aandacht krijgt, zorgt ervoor dat er meer van dit soort films kunnen gemaakt worden. En dat is echt fantastisch,’ aldus de 50-jarige acteur. (LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content