Avatar op Blu-ray breekt alle verkooprecords

Het veelvuldig bekroonde Avatar is net uit op dvd en Blu-ray, en breekt nu al alle verkooprecords.

Avatar, het veelvuldig bekroonde 3D-meesterwerk van James Cameron boekte niet enkel in de bioscoopzalen succes, ook weg van de cinema schrijft de film geschiedenis. De prent is sinds 21 april te koop op dvd en Blu-ray en in een kleine week tijd breekt het epos alle verkooprecords. Dat niet enkel in de Benelux, maar ook in de Verenigde Staten, Japan en op andere fijne vakantiebestemmingen.

In België werd een absoluut record neergezet, in de dvd-verkoop overtrof Avatar andere verkoopkanonnen als Harry Potter en het bij pubermeisjes zo geliefde New Moon. Ook bij de Blu-ray verkoop moet Avatar zeker niet onderdoen, daar klopte de Cameron-prent de vorige recordhouder The Dark Knight met 753 (!) %.

Op de eerste verkoopsdag – dat zowel in cijfers als symbolisch een stevige indicator is voor het succes dat een product zal kennen – scheerde Avatar dus hoge toppen. Ook bij onze Hollandse buren brak de film het dvd-verkoopsrecord, dat nog op de naam stond van Harry Potter and the Half-Blood Prince.

Hetzelfde fenomeen doet zich ook voor bij de Fransen en de Duitsers, alsook in Japan zijn ze fan. In de Verenigde Staten werden er in vier dagen tijd 6,7 miljoen exemplaren verkocht.

James Cameron greep net naast de Oscar voor Beste Film – deze werd weggekaapt door zijn ex-vrouw Kathryn Bigelow met haar oorlogsepos The Hurt Locker – maar kan nu toch al zeker niet meer klagen. Voor James Cameron was het de laatste dagen zeker hoogdag.

De Avatar trailer ziet u hieronder:

Elisah Vandaele

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content