Avatar 2, 3 en 4 al in pre-productie

De drie sequels van James Camerons ‘Avatar’ gaan gelijktijdig in productie omdat de wezens, decors en personages in de drie films dezelfde zijn. “We zijn de dieren en wezens al aan het ontwerpen”, laat Cameron weten in een Q&A op Reddit.

De pre-productie van de drie films is al begonnen. Regisseur James Cameron maakt de sequels gelijktijdig omdat dezelfde figuren, personages en decors worden gebruikt. “De scenario’s van alle drie de films zullen ongeveer binnen zes weken klaar zijn”, zegt Cameron. “Of het nu een nieuwe film is of een sequel, ik voel altijd evenveel druk om het publiek te verrassen en entertainen.”

Dat de eerste ‘Avatar’-film zo’n groot succes was bij het grote publiek, was voor de regisseur doorslaggevend om nog een sequel te maken. “Dat een film over milieubeleid zo’n succes kon hebben, heeft me aangemoedigd om ermee verder te gaan. Daarnaast zit de drive er natuurlijk ook nog altijd in om die wereld verder te ontwikkelen, met nog meer personages, en deze te kunnen delen.”

Geen Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger zal niet in de ‘Avatar’-sequels verschijnen. “We hebben het er niet over gehad, maar nu het scenario in zijn eindfase zit, zie ik niet meteen een rol voor hem weggelegd. We zijn wel goede vrienden”, laat Cameron weten. “We zoeken dan ook naar mogelijkheden om samen aan iets te werken.”

Cameron is zelf geen fan van de derde en vierde ‘Terminator’-film, de sequels op zijn eerste en tweede film. “Ze leefden niet op tot het potentieel dat de eerste twee films hadden”, vindt hij. “Daar kon je op het einde verdriet hebben voor een Terminator en beginnen te wenen.”

“Go, go, go!”

Een deelnemer van de Q&A merkte op dat de ‘Titanic’-regisseur in elke film een personage “Go, go, go!” laat roepen. “Ik heb juist nog een scène geschreven waarin iemand dat zegt”, vertelt Cameron. “Dat gebruik ik omdat militairen dit ook altijd drie keer zeggen. Als het radiosignaal van hun communicatiesysteem even zou wegvallen, horen ze toch minstens een keer die ‘go’. Maar dat zal ik nu maar snel uit het scenario schrappen, ik wil allesbehalve voorspelbaar zijn. ”

Als je een rolletje wil bemachtigen in de nieuwe ‘Avatar’, ben je altijd welkom om een plant te spelen. De planten op Pandora zijn beweeglijk genoeg om door een acteur geportretteerd te worden. “Je moet wel je tong vier meter ver uit kunnen steken”, laat Cameron nog weten. (FL)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content