Arnold Schwarzenegger gecast voor reboot ‘The Toxic Avenger’

Arnold “I’ll be back” Schwarzenegger onderhandelt dezer dagen over een rol in een remake van de cultfilm en uit 1984 ‘The Toxic Avenger’.

Volgens een persbericht van International Film Trust, zal Arnold Schwarzenegger een belangrijke rol gaan spelen, maar niet de titelrol. In de remake, geregisseerd door Steve Pink (‘Hot Tub Time Machine’), zal Arnie in de huid kruipen van, jawel, “The Extermintator”, een ex-militair die ‘The Toxic Avenger’ moet leren om zijn krachten aan te wenden voor het goede in de wereld.

Het origineel, van het legendarische Troma Entertainment en geregisseerd door Lloyd Kaufman, vertelde het verhaal van een kleine gepeste slappeling. Op een dag wordt hij door een stelletje pestkoppen in een ton giftig afval gedumpt en transformeert hij in een mutant met superkrachten.

“Filmfans over heel de wereld waren door het dolle heen toen ze vernamen dat ‘The Governator’ zijn comeback maakte in de filmwereld, en het gat dat hij daar had achtergelaten weer moeiteloos dichtte”, zei producer Michael Benarova. “Hij is de ultieme actieheld en zal perfect passen in ‘The Toxic Avenger’.”

‘Door het dolle heen’ is misschien lichtjes overdreven. ‘The Last Stand’, Arnolds laatste film sinds ‘Terminator 3: Rise of the Machines’, draaide uit op een sisser in de zalen en bracht wereldwijd maar 37 miljoen euro in het laatje.

‘The Austrian Oak’, zoals Schwarzenegger wel eens in de fitness genoemd werd, is binnenkort te zien aan de zijde van die andere spierbundel Sylvester Stallone in ‘Escape Plan’. Die film verschijnt in september in de zalen. Er is nog geen releasedatum voor ‘The Toxic Avenger’. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content