‘Argo’ triomfeert tijdens Critics Choice Awards

Ben Affleck heeft met zijn thriller ‘Argo’ twee belangrijke prijzen ontvangen tijdens de Critics Choice Awards in het Amerikaanse Santa Monica: de award voor beste film en beste regisseur.

Ben Affleck, regisseur van de waargebeurde CIA-thriller Argo, heeft tijdens de Critics’ Choice Awards in het Amerikaanse Santa Monica twee belangrijke prijzen in de wacht gesleept, die voor beste film en beste regisseur.

Affleck bedankte al grappend ’the Academy’ toen hij werd bekroond tot beste regisseur. ‘Dit is de prijs die telt’, zei hij. Argo is zeven keer genomineerd voor de Oscars, maar Affleck is er niet bij in de categorie Beste Directeur.

Ook Oscar-favorieten Daniel Day-Lewis (Lincoln) en Jessica Chastain (Zero Dark Thirty) werden bekroond. Ze kregen een beeldje voor respectievelijk beste acteur en beste actrice.

Beste bijrollen waren voor Philip Seymour Hoffman (The master) en Anne Hathaway (Les Misérables).

Michael Haneke’s Amour was de beste buitenlandse film. Quentin Tarantino ging aan de haal met het beste script voor zijn spaghettiwestern Django Unchained.

Silver Linings Playbook kreeg de onderscheiding voor beste komedie. Skyfall was de beste actiefilm. Daniel Craig kreeg een onderscheiding voor beste acteur in een actieprent. Adele won de beste song award voor het nummer Skyfall.

De 9-jarige Quvenzhane Wallis, die deze week de jongste Oscar-genomineerde ooit werd, ging naar huis met de award voor beste jonge acteur/actrice, voor haar rol in ‘Beasts of the southern wild’. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content