‘Apollo 18’: Blair Witch op de maan

Voor wie de tel kwijt is: Apollo 18 heeft (in tegenstelling tot de eerder verfilmde nummer 13) nooit echt plaatsgevonden. De ruimtereis werd afgelast en misschien maar goed ook.

In ‘Apollo 18’ gaat regisseur Gonzalo Lopez-Gallego ervan uit dat Apollo 17 (gelanceerd in 1972) niet de laatste bemande vlucht naar de maan was. Hij insinueert dat er een jaar na nummer 17 nog een achttiende Apollomissie plaatsvond. Het ging om een geheime opdracht voor het Amerikaanse Ministerie van Defensie. De film pretendeert ‘feitelijk beeldmateriaal’ van die geheime missie te zijn, waarvan de NASA de authenticiteit altijd heeft ontkend. Begrijpelijk, aangezien er blijkbaar aliens op de maan wonen, die maar al te graag astronauten elimineren.

‘Apollo 18’ is een zogenaamde found footage film en doet daardoor misschien een belletje rinkelen bij wie ‘Cloverfield’ en ‘The Blair Witch Project’ wist te smaken. Eigen aan het genre is dat de kijker het verhaal volgt aan de hand van amateuristisch gefilmde beelden, alsof iemand zijn camera heeft verloren. In ‘Apollo 18’ is dat dus toevallig op de maan gebeurd.

‘Apollo 18’ komt op 22 april uit in de bioscoop.

Bekijk de nieuwste trailer:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Pieter Claes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content