Antonio Banderas speelt Pablo Picasso

Antonio Banderas zal Pablo Picasso spelen in de nieuwe bio-pic 33 Days. De film zal het verhaal vertellen rond Picasso’s meesterwerk Guernica.

In 2011 nog werd de Spaanse kunstenaar Pablo Picasso nog vertolkt door Marcial Di Fonzo in Midnight In Paris, de film van Woody Allen. Iets bekender was de vertolking door Sir Anthony Hopkins die Picasso speelde in Surviving Picasso. De film uit 1996 focust zich vooral op het hele (liefdes)leven van de kunstenaar.

Als je de foto’s van een jonge Picasso uit de jaren 30 analyseert dan lijkt de keuze voor Antonio Banderas logisch. Carlos Saura, die al The 7th Day op zijn naam heeft, zal regisseren. En Vittorio Storraro, de legendarische cinematograaf van Apocalypse Now is ook in het project betrokken.

33 Days, of 33 Dìas zoals de film origineel heet in het Spaans, gaat over Picasso’s werk aan zijn bekende schilderij Guernica. Het doek toont de gruwel van het bombardement van het dorpje Guernica tijdens de Spaanse burgeroorlog. Het meesterwerk wordt aanzien als een van de beste kunstwerken van de 20e eeuw.

Het Frans-Spaanse project zal van start gaan in de zomer. Banderas was laatst te zien als de schijnbaar koelbloedige chirurg in La Piel que Habito (The skin I live In) van Almodovar. (JV)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content